Je biefstuk grillen

Biefstuk

Je biefstuk grillen

Een biefstuk is gewoon mager vlees, meestal in plakjes gesneden over de spiergroepen, mogelijk ook met enkele botten. Hoewel het ook kan worden gebakken, wordt het meestal gegrild. Het wordt meestal gegrild in een poging om de kenmerkende smaak van gegrilde biefstuk te dupliceren, gekookt op de heetste, meest intense kolen. De intense hitte kookt al het vezelige materiaal dat zich omringt en is niet bestand tegen de hitte, waardoor een stuk vlees met een rijke smaak ontstaat. Dit proces verhoogt ook de temperatuur van het vlees zodanig dat de aderen in het vlees mals, donkerrood of zelfs donkerder paars worden en dat de pezen samengedrukt worden.

Bij het bereiden van steaks op de grill zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden CoolToMeatYou.nl Biefstuk. Afhankelijk van hoe uw grillers zijn opgesteld, kunt u bij sommige de ene kant koken terwijl u de andere kant afsluit. Dit betekent dat als u één kant van uw biefstuk wilt grillen, de biefstuk op de ene kant van de grill legt, de andere kant naar boven sluit en de bedieningsknop naar rechts (of links, afhankelijk van de richting waarin u draait) de bedieningsknop). Je biefstuk moet er aan de hete kant uitkomen, maar als je hem omdraait, wordt de biefstuk meestal gesloten aan de andere kant van de grill.

Als je klaar bent met het koken van je biefstuk, zorg er dan voor dat je hem zo snel mogelijk van de grill haalt. Hoewel de sappen nog een beetje vochtig kunnen zijn, kan dit ertoe leiden dat de biefstuk gemakkelijker verbrandt, waardoor een zogenaamde rubberachtige biefstuk ontstaat. Rubberachtige steaks zijn erg moeilijk om te koken en het kan zelfs een nacht duren voordat ze goed gaar zijn. Door het echter zo snel mogelijk van de grill te halen, kunt u de sappen bewaren voor later gebruik, zodat de stoom er droog uitkomt in plaats van rubberachtig. Hoe eerder u uw oerbiefstuk van de grill haalt, hoe beter.

Voor meer info klik je deze site aan: https://cooltomeatyou.nl/